Zwangerschapscursus/yoga+

Door de 1,5 meter maatregel zijn de groepen kleiner en zal ik de lessen op de woensdag en de donderdag aanbieden. Zo kan ik evenveel zwangeren begeleiden.

De cursus:
De zwangerschapsyoga, pilates, spinning babies en hypnobirthing is een ideale voorbereiding voor iedere zwangere.
Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, maar ook in je mind.
Je lichaamshouding zal veranderen en dat kan een belasting geven aan je spieren banden en gewrichten.

Praktisch:
De cursus bestaat uit 10 lessen in een vast groepsverband.
De oefeningen zijn makkelijk te volgen, ook als je geen yogaervaring hebt. Wij werken opbouwend op een ontspannen manier naar de geboorte toe. De cursus start om de 6 weken en sluit zo goed aan op je uitgerekende datum. Je partner is bij 2 lessen welkom.  Je partner leert een aantal massagetechnieken die de zwangerschap en de bevalling helpen te verlichten.
Alle belangrijke informatie, massages en ademhalingstechnieken ontvang je via de mail, zodat je ook thuis alles nog een keer rustig door kunt nemen.

Inhoud:
De yogaoefeningen zorgen voor versterking, soepelheid, goede doorbloeding, bewustwording van het lichaam en ontspanning. Zij zijn ook geschikt als je last hebt van je bekken.
De yoga ademtechnieken en hypnobirthing geven rust, ontspanning en zekerheid. De bewustwording van de bekkenbodem en de juiste perstechniek zal ondersteunen om zelfverzekerd de geboorte beleven.
Door de zwangerschapspilates met de yoga te verbinden ontstaan nieuwe dynamische lessen, die ervoor zorgen, dat je lichaam gedurende de zwangerschap fit en sterk blijft.
Elementen uit de hypnobirthing geven zelfvertrouwen en meer contact met je lichaam & je baby.
De spinning babies oefeningen zorgen ervoor dat je het lichaam voorbereid op de groei van de buik & ruimte maakt in het bekken, zodat je baby straks makkelijker het bekken kan passeren.
Tijdens de lessen geef ik veel praktische informatie, zodat je een bewuste keuze kunt maken: bevallen thuis of in het ziekenhuis; over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling van jezelf, je partner, verloskundige en het ziekenhuis.

Alle stukjes samen vormen de meest volledige zwangerschapscursus

Nazorg:
Als de baby’s geboren zijn spreken wij een keertje af voor een BabyBewonderAfspraak, bij de Smaeckkamer.

De betaling:
Het lesgeld dient bij inschrijving voldaan te worden, het is bespreekbaar om dit in termijnen te voldoen . De factuur ontvangen jullie na de eerste les, deze is daarmee direct een bewijs van betaling en kun je indienen bij je zorgverzekering. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt er een deel van de cursus vergoed.

Locatie & Data

 

Het Kruispunt
Maerten van Heemskerkstraat 27c
Heemskerk

donderdag 18-2-21 tot 22-4-21 (vol)
woensdag 7-4-21 tot 16-6-21 (vol)

Nieuwe cursussen zijn in planning, mail graag voor informatie
*Door Corona zijn er maar 6 plekjes per cursus en zal de donderdag als extra avond blijven
*Privé workshop/lessen in overleg

Prijs

175,- euro incl. het boek van Mili Hill Positief over bevallen ter waarde van 20 euro.

 

Een proefles is in verband met vaste groepen en beperkte cursusruimte niet mogelijk.