Zwangerschapscursus/yoga tijdelijk online & buiten

            ONLINE    INTERACTIEF    LIVE & BUITEN
Door de maatregelen die wij allemaal moeten nemen om het corona virus in te dammen, ga ik de lessen online aanbieden via zoom. Dat is nieuw en best spannend. Gelukkig is het nog steeds interactief en ontstaat er zelfs een groepsdynamiek. Als het weer het toestaat zullen een aantal lessen buiten plaats vinden.
De lessen zijn inhoudelijk hetzelfde als in de gewone cursus. Als extra heb ik de afgelopen weken veel lessen uitgeschreven, zodat de cursisten nog beter thuis de oefeningen kunnen doen. Heb ik ontspanningen ingesproken die ik graag deel, zodat je zelf kunt kiezen wanneer je deze beluisterd. Wij hebben een whats-app groep om nog beter met elkaar in contact te blijven en ik ben er als er vragen zijn, ook als de cursus afgelopen is.

De zwangerschapsyoga, pilates, spinning babies en hypnobirthing is een ideale voorbereiding voor iedere zwangere.

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, maar ook in je mind. Je lichaamshouding zal veranderen door de zwangerschap en dat kan een extra belasting geven aan je spieren banden en gewrichten. De hatha yogaoefeningen zorgen voor versterking, soepelheid, goede doorbloeding, bewustwording van het lichaam en ontspanning. Zij zijn ook geschikt als je last hebt van je bekken. De yoga ademtechnieken en hypnobirthing geven rust, ontspanning en zekerheid. Door bewustwording van de bekkenbodem en de juiste perstechniek zal je zelfverzekerd de geboorte beleven. Door zwangerschapspilates met de yoga te verbinden ontstaan nieuwe dynamische lessen, die ervoor zorgen, dat je lichaam gedurende de zwangerschap fit en sterk blijft. De elementen uit de hypnobirthing geven zelfvertrouwen en meer contact met je lichaam & je baby. De spinning babies oefeningen zorgen ervoor dat je het lichaam voorbereid op de groei van de buik & ruimte maakt in het bekken, zodat je baby straks makkelijker het bekken kan passeren.

Tijdens de lessen geef ik veel praktische informatie, zodat je een bewuste keuze kunt maken: bevallen thuis of in het ziekenhuis; over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling van jezelf, je partner, verloskundige en het ziekenhuis. De thema’s verdiepen de informatie van de informatieavonden van het RKZ en de verloskundigen over de weeën, bevalling, geboorte en het erna.

De cursus bestaat uit 10 lessen in een vast groepsverband. De oefeningen zijn makkelijk te volgen, ook als je geen yogaervaring hebt. Opbouwend werken wij op een ontspannen manier naar de geboorte toe. De cursus start om de 6 weken en sluit zo goed aan op je uitgerekende datum. Je partner is bij 2 lessen welkom. Door jou tijdens de yoga te begeleiden leert hij/zij jou ook tijdens de bevalling optimaal te ondersteunen. Je partner leert een aantal massagetechnieken die de zwangerschap en de bevalling helpen te verlichten. Alle belangrijke informatie, massages en ademhalingstechnieken ontvang je via de mail, zodat je ook thuis alles nog een keer rustig door kunt nemen.

Als de baby’s geboren zijn spreken wij een keertje af voor een BabyBewonderAfspraak, bij de Smaeckkamer.

Het lesgeld dient bij inschrijving voldaan te worden, het is bespreekbaar om dit in termijnen te voldoen . De factuur ontvangen jullie na de eerste les, deze is daarmee direct een bewijs van betaling en kun je indienen bij je zorgverzekering. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt er een deel van de cursus vergoed.

Locatie & Data

Je kunt je nu inschrijven voor extra online cursussen.
Dat kan voor een groep of voor privé lessen

Tot het einde van de corona beperkingen alleen online
(Het Kruispunt
Maerten van Heemskerk straat 27c
Heemskerk)

De cursussen  in Heemskerk

woensdag
15-04-20 tot 24-06-20 (vol)
woensdag
20-5-20 tot 22-7-20 (vol)
Extra cursus maandag
8-06-20 tot 7-09-20 (vol)
woensdag
1-07-20 tot 23-09-20 20:30 tot 21:45
(zomerstop van 5 tot 19-8)
woensdag
26-8-20 tot 4-11-20 19:00 tot 20:15

De volgende cursussen zijn nog in de planning

*Extra cursussen op een andere dag, als de woensdag vol zit.
*Privé workshop/lessen in overleg

Prijs

175,- euro incl. het boek van Mili Hill Positief over bevallen ter waarde van 20 euro.

 

Een proefles is in verband met vaste groepen en beperkte cursusruimte niet mogelijk.