Zwangerschapscursus/yoga

De zwangerschapsyoga, pilates en hypnobirthing is een ideale voorbereiding voor iedere zwangere.

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, maar ook in je mind. Je lichaamshouding zal veranderen door de zwangerschap en dat kan een extra belasting geven aan je spieren banden en gewrichten. De hatha yogaoefeningen zorgen voor versterking, soepelheid, goede doorbloeding, bewustwording van het lichaam en ontspanning. Zij zijn ook geschikt als je last hebt van je bekken. De yoga ademtechnieken en hypnobirthing geven rust, ontspanning en zekerheid. Door bewustwording van de bekkenbodem en de juiste perstechniek zal je zelfverzekerd de geboorte beleven. Door zwangerschapspilates met de yoga te verbinden ontstaan nieuwe dynamische lessen, die ervoor zorgen, dat je lichaam gedurende de zwangerschap fit en sterk blijft. De elementen uit de hypnobirthing geven zelfvertrouwen en meer contact met je lichaam & je baby.

Tijdens de lessen geef ik veel praktische informatie, zodat je een bewuste keuze kunt maken: bevallen thuis of in het ziekenhuis; over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling van jezelf, je partner, verloskundige en het ziekenhuis. De thema’s verdiepen de informatie van de informatieavonden van het RKZ en de verloskundigen over de weeën, bevalling, geboorte en het erna.

De cursus bestaat uit 10 lessen in een vast groepsverband. De oefeningen zijn makkelijk te volgen, ook als je geen yogaervaring hebt. Opbouwend werken wij op een ontspannen manier naar de geboorte toe. De cursus start om de 6 weken en sluit zo goed aan op je uitgerekende datum. Je partner is bij 2 lessen welkom. Door jou tijdens de yoga te begeleiden leert hij/zij jou ook tijdens de bevalling optimaal te ondersteunen. Je partner leert een aantal massagetechnieken die de zwangerschap en de bevalling helpen te verlichten. Alle belangrijke informatie, massages en ademhalingstechnieken ontvang je via de mail, zodat je ook thuis alles nog een keer rustig door kunt nemen.

Als de baby’s geboren zijn spreken wij een keertje af voor een BabyBewonderAfspraak, bij de Smaeckkamer.

Het lesgeld dient bij inschrijving voldaan te worden, het is bespreekbaar om dit in termijnen te voldoen . De factuur ontvangen jullie na de eerste les, deze is daarmee direct een bewijs van betaling en kun je indienen bij je zorgverzekering. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt er een deel van de cursus vergoed.

Locatie & Data

 

Het Kruispunt
Maerten van Heemskerk straat 27c
Heemskerk

 

De cursussen  in Heemskerk
woensdag
4-03-20 tot 13-05-20  (vol)
Extra cursus maandag
2-03-20 tot 18-05-20 19:30 tot 20:45
woensdag
15-04-20 tot 24-06-20  20:30 tot 21:45
woensdag
20-5-20 tot 28-7-20 19:00 tot 20:15

*Extra cursussen op een andere dag, als de woensdag vol zit.
*Privé workshop/lessen in overleg

Prijs

175,- euro incl. het boek van Mili Hill Positief over bevallen ter waarde van 20 euro.

 

Een proefles is in verband met vaste groepen en beperkte cursusruimte niet mogelijk.