Zwangerschapsyoga ervaringen

 

Lilla:Your course has added great value to my pregnancy in terms of knowledge and emotionally. Although your session is advertised as yoga, my most important learning points were practical hints about going through the last stage of the pregnancy and getting ready to giving birth (starting from the umbilical cord to the raspberry leaf tea and birth plans).  The partner lessons also enriched my relationship: the pregnancy became even more a joint project. You equipped my husband with so much during these sessions that he kept repeating that during the contractions helping me through. In addition, the social aspect was fantastic. Kristina facilitated to form a group of pregnant women to a group friends sharing each other’s joy and pain. Kristina herself is an amazing person, ideal for this course: caring and sharing (her own experience)

 

Tugba: Ik heb de cursus door veel dingen als fijn, prettig en belangrijk ervaren.  Om te beginnen vond ik het fijn om in contact te komen met andere zwangeren. Nog steeds hebben we contact en ik kijk uit naar onze baby-meeting. Tijdens de cursus voelde ik me begrepen en herkende ook bepaalde dingen van andere zwangeren, zowel fysiek als emotioneel. Ik vond het leuk om samen met mijn partner naar de cursus te gaan, op deze manier werd hij nog meer betrokken bij de zwangerschap. Hij heeft dit (ongeacht zijn grapjes over yoga) ook als fijn ervaren. Ik vond de manier van lesgeven erg rustgevend, hierdoor keek ik iedere week uit naar de volgende les. Tijdens de bevalling heb ik veel gehad aan de ademhalingsoefeningen. Een voorbeeld is het weg puffen van persdrang, dit heb ik moeten doen omdat ik nog niet volledige ontsluiting had! Het weg puffen hadden we tijdens 1 van de lessen geoefend. Kristina doet er werkelijk alles aan om het iedereen zo prettig mogelijk te maken tijdens de les en dit bereikt ze ook!! De cursus voldoet zeker aan mijn verwachtingen, het overtreft het zelfs!! Mijn algemene indruk is: ik had dit zeker niet willen missen!!! En ongeacht ik nu bekend ben met de ademhalingsoefeningen, de bekkenbodem oefeningen etc, bij een volgende zwangerschap zal ik zeker weer de cursus volgen. Het enige wat misschien verbeterd kan worden is meer parkeerplaatsen in de buurt plaatsen hihi maar daar zou ik ook niet over moeten zeuren, bewegen is hartstikke goed voor een zwangere vrouw

 

Thalia:Wat ik het fijnst vond waren de partnerlessen. Mijn man is nogal sceptisch wat betreft yoga e.d. (ikzelf ook, hoor) maar door de partnerlessen wist hij waar ik mee bezig was, wist hij hoe wij hebben leren ademen en heeft hij erg veel kunnen helpen tijdens de bevalling en hij voelde zich ook geen vijfde wiel of machteloos naast het bed. Zowel de oefeningen als de gesprekken tijdens de les hebben ons veel geholpen een echt team te worden. Ook voor mijzelf vond ik het fijn om alle extra informatie mbt de bevalling te horen. De ongedwongen sfeer vond ik ook erg prettig. En natuurlijk de adem en bekken oefeningen. 🙂 Ik had van tevoren een iets actievere cursus verwacht (wat meer zweten), maar achteraf vind ik het niet erg. Het is een zeer nuttige cursus gebleken. Het leren ademen en omgaan met de bevalling voldeed aan de verwachting.

 

Chantal: Ik vond vooral de herhaling van de verschillende ademhalingen prettig. Ik denk dat ik daar tijdens mijn bevalling een hoop aan heb. Verder vond ik het fijn om even een ruim uur met mijzelf en de baby bezig te zijn en op een hele andere manier met mijn lichaam aan de slag te zijn. En het contact met de andere zwangeren vind ik ook waardevol.

 

Bianca: Wat ik fijn vond aan de cursus is dat ik echt even tijd voor mezelf nam en kon ontspannen. De tijd en de avond was ook prettig zo midden in de week. na de les sliep ik beter dan andere dagen. ook fijn dat de mannen er zo bij werden betrokken. Ik heb nu al veel aan de ademhalingsoefeningen gehad als ik een harde buik had en nu met wat oefen weeën. Ik kan nu ook goed laag adem halen wat me wel even oefenen heeft gekost. Jou uitleg was erg prettig en alle info die je naast de yoga gaf waren waardevol. Je bent ook een aangenaam persoon die rust uitstraalt en elke les de tijd voor een ieder nam.

Dilana: Wat ik vooral fijn vond in deze cursus is dat er een hoop word uitgelegd met betrekking tot bevalling en alles erom heen. En de aandacht die je krijgt om alles te vragen en delen met de groep. De ademhalingstechnieken heb je echt nodig voor het opvangen van de weeën.
Ben blij dat ik mee heb gedaan met deze cursus, hoewel ik dacht dat het niks voor mij zou zijn heb ik mezelf er toch voor open gesteld. En veel geleerd.
Vond de cursus erg leerzaam en ben veel te weten gekomen wat ik nog niet wist, dit ook vooral omdat je met iedereen samen alles bespreekt.

 

Jaqueline: Ik merkte dat ik na een cursusavond erg ontspannen thuis kwam, dat vond ik prettig omdat ik al vrij snel in mijn zwangerschap slecht sliep. Op de yogaavonden naam kristina ruim de tijd voor onze vragen. Dat daarom de lessen soms wat uitliepen, maakte niet uit. Ik ben blij dat ik de cursus heb gevolgd, ik had daardoor het gevoel dat ik een beetje voorbereid was op de bevalling! Ik vond het ook fijn dat de mannen regelmatig meegingen, zodat zij ook wisten wat te doen. Ik heb bij de bevalling echt hulp gehad van mijn vriend om steeds mijn ademhaling terug te vinden.
Jose:Ik deed de cursus om wat tijd voor mijzelf te hebben en uiteindelijk is de cursus boven verwachting geweest. Met de geboorte van mijn dochter heb ik ook zwangerschapsyoga gedaan. Dit was echter maar 8 keer en 2 keer mocht je de partner meenemen, hierdoor was de cursus wat beknopter. Wat ik fijn vond is dat zo’n beetje alle onderwerpen aan bod zijn gekomen en jij ook de ademhalingen vaak hebt herhaald (thuis komt het er toch niet zo van) en ondanks dat bevallen een serieuze zaak is, weet jij het vaak op een komische manier te brengen. Kortom, ik heb het ervaren als een gezellige/leerzame cursus die ik iedereen kan aanraden en ik zou niet weten wat je eventueel zou moeten verbeteren.

 

Daphne:
De ademhalingstechnieken en je rust om ons die aan te leren vond ik er fijn. Het niet al te zweverige gehalte van de lessen en de prettige afwisseling van bewegen en rust.

 

Janet:
Ik vond de oefening en het naar de bevalling toe werken erg belangrijk. En je duidelijke uitleg over alles. Ik raad je cursus ook aan bij zwangere vriendinnen.

 

Jose:
ik vond de vele herhalingen van de oefeningen erg goed, zodat je deze tijdens de bevalling ook echt nog weet. De ademhalingsoefeningen en de conditieoefeningen vond ik heel fijn.

 

Petra:
de ademhalingsoefeningen waren erg prettig en de ontspanning met muziek. Veel tips en aandacht voor de beruchte kwaaltjes. Volgende keer meldt ik mij zeker weer aan.

 

Priscilla:
Leuk & leerzaam, ontspannen sfeer was erg prettig. Je hebt veel aandacht voor ieder persoon en oplossingen voor kwaaltjes. Je ademhaling en energieoefeningen vond ik er prettig

 

Sandra:
Ik heb de cursus als heel fijn en ontspannen ervaren. Kristina ik vind jou duidelijk en wanneer je twijfelt kom je er altijd op terug, je bent wie je zegt en je doet wat je beloofd en dat geeft vertrouwen. Heel belangrijk. Dank je wel.

 

Sylvia:
Ik vond de ontspanningsoefeningen altijd er fijn. Ook de perstechniek geeft vertrouwen op een goede bevalling. Verschillende bevallingshoudingen erg nuttig. Je bent een warme persoonlijkheid, die rust uitstraalt en prettig om in de buurt te zijn.

 

Patricia:
Je neemt de tijd voor iedereen, en vraagt hoe het gaat. Je helpt als de oefeningen even niet lukken. Ik kwam ontzettend goed tot rust bij jou.

 

Annemieke:
De sfeer onderling is goed het is ontspannend en vertrouwd. Ik had geen verwachtingen, maar het was een fijne en leerzame ervaring.

 

Linda:
Aandacht voor alle punten van de zwangerschap, zowel de prettige als de minder prettige ervaringen delen. De uitleg was duidelijk en ook de oefeningen en nuttig en bruikbaar.

 

Sylivia:
Het bewust worden van diverse ademhalingstechnieken en uiteraard het leren van de perstechniek, maar ook het leren ontspannen vond ik belangrijk. Naarst de technieken heb ik ook veel gehad aan de vele tips. Ik kan het iedereen aanraden.

 

Terry:
Ik ben blij dat ik voor deze cursus heb gekozen

 

Katie:
ik vond de massages en ademhalingstechnieken erg fijn en ook de betrekking van de mannen erbij.

 

Ilse:
Goede cursus, je leert veel. Erg prettig de verschillenden ademhalingstechnieken te hebben geleerd.

 

Marcella:
Er werd genoeg tijd gegeven voor ieder verhaal en ervaringen tijdens de zwangerschap. De oefeningen waren fijn uitgelegd en goed herhaald. Fijne cursus!

 

Marjoleine:
Erg prettig de uitgebreide oefeningen, de vele uitleg, de individuele aandacht. Fijne cursus! Dank je wel!

 

Martine:
Het is gelukkig niet zweverig. 4x partnerles helemaal top ook namens Rick!

Zwangerschapsmassage

 

Kim: Ik heb de massage van mijn schoonzussen cadeau gehad en ben erg dankbaar voor deze geweldige mooie ervaring. Wat fijn om nog even in de watten gelegd te worden. Ik kan nu de laatste lootjes aan 🙂

 

Chantal: Ik heb al veel massages gehad, maar de massage bij Kristina was echt de fijnste die ik meegemaakt heb. Helemaal zen ben ik naar huis gegaan. Ook heel fijn was dat ik meteen oefeningen en houdingstips kreeg, zodat ik de komende weken beter doorkom. Ik zal proberen nog een afspraak te maken voordat ik  uitgerekend ben, zo fijn was het.

 

I.: Ik ben in verwachting van een tweeling en dat is best spannend. Tijdens de massage kon ik dat even van mij afzetten en voelde mij heerlijk ontspannen.

 

Lisette: Ik wilde mijzelf nog iets leuks gunnen en had van een vriendin gehoord die ook een massage gehad heeft. Tijdens de massage heb ik mij goed kunnen ontspannen en Kristina heeft mij ook nog oefeningen voor thuis laten zien, die ik nu iedere dag – bijna 😉 doe.

 

Marjolein: Omdat je bij een tweede zwangerschap niet zo veel tijd hebt om stil te staan bij het zwanger-zijn heb ik een afspraak gemaakt. Een uur alleen maar met de zwangerschap en het nieuwe baby bezig zijn was precies wat ik nodig had. Het was heerlijk.

 

Monique: Ik heb in totaal 3 keer een afspraak gemaakt voor de massage. Ik had veel last van bandenpijn en lage rugpijn. Door de massage kon ik beter ontspannen.

 

Chantal: Ik heb de afspraken gemaakt omdat ik meer wilde ontspannen, met een wilde peuter om mij heen lukt dat niet zo goed. Tijdens de eerste voetenmassage ben ik zelfs in slaap gevallen, zo ontspannend is het geweest. Ik ben 3 keer bij de massage geweest en kan het iedereen aanbevelen.

 

J.: Via mijn vriendin heb ik over de zwangerschapsmassage gehoord. Ik heb veel last van vocht en door de massage is het dragelijker geworden.

 

Iris: Ik ben in verwachting van een tweeling en de massage geeft mij even de extra ontspanning die ik nodig heb om deze zwangerschap goed door te komen. Dat is ook de reden dat ik zo vaak terug ben gekomen.

 

Susan: Ik ben 4 keer voor de zwangerschapsmassage geweest, ik wilde tijd maken voor mijzelf in deze zwangerschap en dat is heel goed gelukt.