Postnatalemassage/
Kraambedmassage/Bellybanding

 

Massage na de geboorte.
Ik werk met een Corona-protocol, zie onderaan de pagina

Tijdens de zwangerschap verschuift het lichamelijke bewustzijn van de vrouw  richting de baby en alle lichamelijke processen die hiermee verbonden zijn. Jou lijf strekt zich uit, neemt vaak meer vocht op, spieren en gewrichten worden belast.

Omzo belangrijker is het dat je na de geboorte goed voor jezelf en je lichaam zorgen. Het lichaam heeft  juist meer aandacht nodig en moet weer eigengemaakt worden.
Hierin kan de postnatale massage een zeer belangrijke rol spelen.

Tijdens deze massage wordt met zachte maar vaste hand de spanningen uit het lichaam gedreven door lange effleurages (strijkbewegingen) en weefsel rotaties. Omdat het lijf na de bevalling nog heel teer is, wordt de buik met zachte schommelbewegingen ingesmeerd. Een warme kruik en warme olie helpen het process te versnellen. Hoofd, schouders en de nek krijgen extra aandacht tijdens de massage

Een -gedeeltelijke- rebozomassage (met doeken), zorgt voor het weer thuis komen in je lichaam.

Tijdens het intake gesprek gaan wij samen bepalen welke lichaamsdelen extra aandacht nodig hebben, zodat de massage aan de persoonlijke gehoeftes voorziet.
Een herstellende moxa behandeling of helende buikpakking kan erbij geboekt worden.

De postnatale massage is geschikt voor natuurlijke en operatieve bevallingen en vooral ook voor vrouwen die een sterrenkindje hebben.

Het uiteindelijke doel van deze vorm van massage therapie is het om weer binding te krijgen met je eigen lichaam en het ervaren van je ontspannen nieuwe postnatale lichaam.

Aan te raden is om voor de massage, indien van toepassing, thuis vooraf moedermelk af te kolven.

Corona protocol

Het RIVM en onze beroepsgroep hebben ons groen licht gegeven omtrent het opschalen van massagetherapie. Ik heb daarom besloten mijn praktijkdeuren weer te openen voor mijn cliënten, waarbij zeer zorgvuldige maatregelen in acht worden genomen.
Ik zal in eerste instantie één cliënte per dag behandelen en zodra het veilig is uitbreiden naar maximaal twee cliënten per dag. Ik heb een aantal voorwaarden opgesteld om de behandeling door te kunnen laten gaan. Deze voorwaarden dienen we allebei van tevoren te ondertekenen voor wederzijds akkoord.

Alle informatie over het coronaprotocol vind je onder het kopje contact

Locatie

Lange Acker 41
1965 TM Heemskerk

Afspraken

De afspraken worden individueel gemaakt.

Prijs

Postnatale massage
90-120 minuten = €95 euro
Kraambedmassage
120 minuten = €105 euro

 

Afspraak

Voor je een afspraak maakt hebben wij telefonisch contact 06-30131607