Babymassage

BabyMassage meets BabyYoga

 

“Babymassage is een prachtige mogelijkheid, je kind te verwelkomen en het boven de lichamelijke gewaarwording te voeden en zijn ontwikkeling met plezier en liefde te ondersteunen.” Frederique Lebour

In de laatste 8 jaar heb ik met veel enthousiasme de cursussen gegeven, maar de laatste tijd had ik steeds meer het gevoel dat er iets miste in de lessen. Ik heb besloten om de babyyoga toe tevoegen aan de lessen. Dit is van de deelnemers met heel veel bijval ontvangen. De cursus is nu completer voor ouder en kind. De babymassage geeft ontspanning voor allebei en versterkt de onderlinge band. Door te masseren leer je de lichaamstaal van je baby beter begrijpen. Niet alleen met de stem, maar ook met de handen kan je uitdrukken wat je wilt zeggen. Baby’s zijn hier ontvankelijk voor en laten zich door huidcontact geruststellen.

De yoga is iets wat je samen doet. Je doet yogaoefeningen, terwijl je contact houdt met je baby. Je hoeft geen ervaring te hebben in yoga en zult verbaasd staan wat je allemaal samen kunt doen met je baby. Met de aangereikte houdingen, technieken en liedjes zullen ouder en kind zich vertrouwd gaan voelen met elkaar en het onderlinge vertrouwen zal verhoogd worden. Je bent beter in staat de ontwikkelingssprongen van je kind te zien en te begrijpen. Kinderen krijgen van een uur yoga in de week een beter ritme, wat hen in staat stelt beter en langer te slapen. Ouders worden ontspannen ouders. De baby’s hebben veel profijt van de oefeningen. Het zal hen helpen de vertrouwensband te versterken, tussen ouder en kind, maar ook met hun eigen lijfje.Actie en ontspanning wisselen elkaar af, waardoor de les plezierig is. De lessen bevorderen de natuurlijke ontwikkeling gedurende het eerste jaar. Door oefeningen met je baby te doen die de natuurlijke ontwikkeling ondersteunen, zijn sprongetjes minder heftig en je hebt een leuk

 

Voor wie:

Babymassage meets yoga is voor iedereen die een beetje meer wil. Samenzijn en elkaar leren begrijpen. In veel culturen hoort babymassage tot de dagelijkse verzorging van de baby. Zowel mama als papa kunnen de cursus volgen.

 

Positieve invloeden:

 • beter slaapgedrag
 • verbetering van de spijsvertering
 • verhoging van de weerstand tegen ziektes
 • stimuleert de zintuigelijke, motorische & emotionele ontwikkeling
 • verdiept de band tussen ouder en kind
 • geeft ouders zelfvertrouwen omdat zij de lichaamstaal van de baby beter gaan begrijpen en intuïtief (meer) gaan aanvoelen wat hun kindje nodig heeft.

 

De massage en de yoga worden stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby, zodat deze tussendoor verschoond of gevoed kan worden. De babymassage bestaat uit verschillende babymassage methodes: Shantalla, Ayurvedische, Zweedse & Biorelease massage. Naast de babymassage doen we ook een aantal baby yoga oefeningen. Om de babymassage thuis verder te verdiepen ontvang je een uitgebreide cursusmap en een fles babymassageolie van Volatile.

Tijdens iedere les wordt een thema behandeld zoals:

 • babyhuid en kleding
 • tillen en dragen
 • eerste voeding
 • tanden
 • ontwikkelingen in het eerste jaar
 • krampjes
 • huilen
 • overstrekken

 

De ervaring van de aanraking is voor een zuigeling één van de belangrijkste
voorwaarden voor het ontwikkelen van vertrouwen en zelfbewustzijn, en voor het vermogen om zich in zichzelf en de wereld geborgen te voelen.

Locatie

MaPaKi
Lange Acker 41
1965 TM Heemskerk

 

Data

Dinsdag 10-9-19 9:30 tot 11:00
Donderdag 12-9-19 9:30 tot 11:00

Duur

7 wekelijkse lessen met max. 6 baby’s

 

Prijs

€ 95,-

 

Inschrijven