Zwangerschapscursus

De zwangerschapsyoga, pilates en hypnobirthing is een ideale voorbereiding voor iedere zwangere.

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, maar ook in je mind. Je lichaamshouding zal veranderen door de zwangerschap en dat kan een extra belasting geven aan je spieren banden en gewrichten. De hatha yogaoefeningen zorgen voor versterking, soepelheid, goede doorbloeding, bewustwording van het lichaam en ontspanning. Zij zijn ook geschikt als je last hebt van je bekken. De yoga ademtechnieken en hypnobirthing geven rust, ontspanning en zekerheid. Door bewustwording van de bekkenbodem en de juiste perstechniek zal je zelfverzekerd de geboorte beleven. Door zwangerschapspilates met de yoga te verbinden ontstaan nieuwe dynamische lessen, die ervoor zorgen, dat je lichaam gedurende de zwangerschap fit en sterk blijft.

Tijdens de lessen geef ik veel praktische informatie, zodat je een bewuste keuze kunt maken: bevallen thuis of in het ziekenhuis; over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling van jezelf, je partner, verloskundige en het ziekenhuis. De thema’s verdiepen de informatie van de informatieavonden van het RKZ en de verloskundigen over de weeën, bevalling, geboorte en het erna.

De cursus bestaat uit 11 lessen in een vast groepsverband. De oefeningen zijn makkelijk te volgen, ook als je geen yogaervaring hebt. Opbouwend werken wij op een ontspannen manier naar de geboorte toe. De cursus start om de 6 weken en sluit zo goed aan op je uitgerekende datum. Je partner is bij 3 lessen welkom. Door jou tijdens de yoga te begeleiden leert hij/zij jou ook tijdens de bevalling optimaal te ondersteunen. Je partner leert een aantal massagetechnieken die de zwangerschap en de bevalling helpen te verlichten. Alle belangrijke informatie, massages en ademhalingstechnieken ontvang je via de mail, zodat je ook thuis alles nog een keer rustig door kunt nemen.
Als de baby's geboren zijn spreken wij een keertje af voor een WelcomeBabyWalk, bij mooi weer in het duin en bij minder mooi weer in een café.

 

 

Zwangerschapsyoga ervaringen  >

Locatie & Data

Het Kruispunt 
Maerten van Heemskerk straat 27c
Heemskerk

De cursussen  in Heemskerk: 

8 januari tot 26 maart 19:00 (vol)
12 februari tot 30 april
 20:30 (vol)
7 maart tot 23 mei 
19:30 (woensdag)
2 april tot 26 juni
19:00

De cursussen zijn om de beurt van 19:00 tot 20:15 en van 20:30 tot 21:45 uur

 

Prijs

175,- euro 

Inschrijven


 ja
 nee
 maandag
 woensdag extra cursus (alleen als maandag vol is)